(Tips) Voor meer vaste gasten!

Comment 1 Standaard

Als eigenaar of verhuurder van een vakantiehuis wilt u zich graag onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. U kunt concurreren op prijs, maar beter is te concurreren op communicatie- en service niveau. Een heldere communicatie en een uitstekende service zorgen namelijk voor tevreden en terugkerende gasten!

De communicatie vooraf : Lees meer
Zorg voor heldere en snelle communicatie
Een professionele huurnota wekt vertrouwen bij de klant
Stuur altijd een betalingsbevestiging naar de klant
Attendeer gasten op de belangrijkste zaken bij aankomst

De ontvangst :
De receptioniste (eigenaar of beheerder) is het visitekaartje van de organisatie. Hij of zij bepaalt, in de eerste zeven seconden, de beleving van de gast over uw organisatie. Wanneer deze indruk niet goed is, heeft dat onbewust groot effect op de gast.

Wij willen, onbewust, namelijk dat onze mening klopt. Wanneer we de eerste zeven seconden niet als positief ervaren, zoeken we in de rest van het verblijf naar bevestiging van die mening.

Het resultaat: kritische gasten

De beleving :
Een vakantiehuis kan in heel veel opzichten niet aan de wensen van uw gast voldoen, maar als uw gast bij aankomst het gevoel krijgt dat hij welkom wordt geheten, dan zijn de “kleine” gebreken niet meer relevant.

Een attentie in de vorm van een welkomstborrel of welkomstpakket heeft veel meerwaarde voor een gast!

Voorbeeld :
Vacation Curacao geeft al haar gasten bij aankomst een welkomstpakket “Bad/Douche & Relax Box”. Een klein gebaar van slechts Euro 1,50, maar in de reviews scoort dit kleine gebaar een cijfer 8 of hoger!!

Meer weten over een Welkomstpakketten voor de vakantieverhuur?

Er zijn diverse welkomstpakketten beschikbaar :

  • Bad & Douche
  • Koffie & thee
  • Schoonmaak
  • Maatwerk met eigen logo

Tussentijds contact :
Vraag uw gast, 1 of 2 dagen na aankomst, of alles naar wens is. Als er zaken niet op orde zijn kun je het vaak direct oplossen. Wacht niet op het moment van uitchecken wat dan is kans op een slechte review erg groot.

De check-out :
Het moment van uitchecken is een belangrijk contact moment. Vraag aan gasten hoe hun verblijf is geweest. Dit kan persoonlijk of gebruik hiervoor een enquête formulier (Welkom Thuis Mail). Voor het invullen van een enquête kun je je gasten belonen. Bijvoorbeeld 5 of 10% korting op hun volgende verblijf

Heeft u zelf nog tips of ervaringen? Deel dit met ons!

Een gedachte over “(Tips) Voor meer vaste gasten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s