Spaanse belastingdienst

Leave a comment Standaard

Online verhuurorganisaties moeten voor oktober 2018 alle verhuurgegevens aan de Spaanse belastingdienst doorgeven..

MADRID – Diegene die wat extra bijverdienen door een appartement of woning via online verhuur platforms zoals Airbnb, HomeAway, Wimdu of Niumba te verhuren moeten oppassen want vanaf oktober 2018 weet de Spaanse belastingdienst alles over hen. De verhuur platforms zijn namelijk verplicht niet alleen de namen van de verhuurders te geven maar ook het aantal keren dat een accommodatie verhuurd werd en het geld wat daarmee is verdiend.

Voor 31 oktober 2018 moet de Spaanse belastingdienst toegang krijgen tot de gegevens van de internet verhuur platforms zoals de meest bekende Airbnb.

Particulieren die dus een extra zakcentje bijverdienen met de verhuur van hun appartement of woning zijn vanaf die datum bekend bij de Spaanse Agencia Tributaria ofwel Hacienda. Dit is onderdeel van een nieuwe regeling wat betreft toeristische verhuur die reeds in december 2017 werd aangenomen en actief zal worden in juli van dit jaar.

De verhuur platforms dienen tevens de identificatie van de verhuurde objecten door te geven zoals het kadasternummer. Ook moet de Spaanse belastingdienst weten hoeveel dagen een bepaalde accommodatie verhuurd werd en daarnaast de prijzen waarvoor deze verhuurd werd.

Het is dus belangrijk dat u alle gegevens van uw gasten, omzet en portals up to date en snel opvraagbaar maakt. Verhuuradministratie heeft hiervoor de oplossing!

Middels 1 druk op de knopt maakt u eenvoudig een rapportage van uw omzet, prijzen en herkomst van boekingen! 

Daarnaast heeft Verhuuradministratie de mogelijkheid om uw beschikbaarheid automatisch te synchroniseren met portals zoals: Airbnb, Booking.com, HomeAway, Wimdu en talloze andere online portals!

 

Lees het gehele artikel op: Spanje Vandaag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s