Betere conversie online boeken

Leave a comment Standaard
Modulair opgebouwde software voor de recreatiebranche

Het team van Verhuuradministratie is dagelijks bezig met het zoeken van oplossingen om het boekingsproces binnen uw website te optimaliseren. Niet alle verbeteringen zijn direct zichtbaar en daarom informeren wij u graag hier over. Deze keer boekstap 3.

Conversie is belangrijk
Als verhuurorganisatie wil je zoveel mogelijk bezoekers naar je website zien te krijgen om boekingen te `realiseren. Maar niet iedere bezoeker maakt een boeking. “conversie” is een getal dat aangeeft welk percentage van de website bezoekers een boeking doet. Dat ligt grofweg ergens tussen de 0,5 en 3%.

Hoe hoger de conversie des te beter, omdat je met hetzelfde aantal bezoekers meer boekingen krijgt. Daarom vinden wij conversie zo belangrijk.

Boekstap 3 
Door het analyseren van het gedrag van de websitebezoekers is vastgesteld dat een aantal bezoekers boekstap 1 en boekstap 2 helemaal heeft doorlopen maar dat ze niet op boeken drukken in boekstap 3. Anders gezegd: alle NAW gegevens waren ingevuld, maar geen boeking. Dat kan natuurlijk een reden hebben:

  • De pakketbezorger belde net aan
  • De finale van Sven Kramer ging beginnen
  • Het was te moeilijk om de boeken knop te vinden

Als boekingsplatform hebben we niet alles in de hand, maar we kunnen wel proberen om het de websitebezoeker zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hadden we tot doel om stap 3 van het boekingsproces te verbeteren.

Dit was de opzet die jullie allemaal kennen:

unnamed

A|B test
We hebben naast de huidige lay-out nog twee andere lay-out varianten uitgedacht en mee laten lopen in de A|B test. Elke keer als een bezoeker in boekstap 3 kwam kreeg deze geheel willekeurig één van de 3 varianten voor zich.

Totaal heeft de A|B test 41 dagen gelopen en er zijn 1.237 sessie onderdeel geweest van ons experiment.

unnamed (1)

Onderstaande lay-out variant is de winnaar van dit experiment. Er is een stijging van +18.3% in het aantal afgeronde boekingen. De betrouwbaarheid van deze data is 92.7%.

Een conversie stijging van 18.3% vinden wij een belangrijke verbetering van het platform. Daarom hebben wij het winnende lay-out van boekstap 3 geïmplementeerd.

unnamed

Conclusie
Met deze A|B test zien we dat kleine wijzigingen op de website een grote impact hebben op de conversie. Wij vinden het daarom belangrijk dat we testen uitvoeren om er zeker van te zijn dat veranderingen ook echt een verbetering zijn.

Als Verhuuradministratie zijn we continue op zoek naar verbeteringen. Suggesties zijn dan ook altijd welkom.  Boekstap 3 is alleen van toepassing voor onze maatwerk website’s RSPRO Websitemanager

Met vriendelijke groet,
Team Verhuuradministratie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s