Tien tips voor succesvol verhuur!

Comment 1 Standaard
10 Tips voor succes verhuren

Daar u bepaalde verwachtingen van uw huurders heeft, hebben de huurders ook verwachtingen van u. Hier zijn een paar tips waar u zich op kunt oriënteren, als u een vakantiewoning verhuurt.

Tip 1 : Beantwoord altijd uw aanvragen!

Het klinkt eenvoudig, nietwaar? U zult echter verbaasd zijn om te horen hoeveel reizigers die een aanvraag sturen, heel laat of zelfs helemaal geen antwoord krijgen!

 • Binnen 1 tot 2 uur reageren levert de meeste reserveringen op!
 • Gebruik online-reserveren in combinatie met telefonisch reserveren of Whatsapp

Tip 2 : Zorg voor actuele geadverteerde huurprijzen

Het komt vaak voor dat de huurprijzen e/o toeslagen op de website nog niet zijn aangepast of dat er voor het nieuwe seizoen nog geen tarieven zijn gevuld.

 • Plaats geen huurtarieven op uw website indien u deze niet zelf eenvoudig kunt bijwerken of waarvoor u te afhankelijk bent van externe partijen (programmeurs / webdesigners)
 • Maak gebruik van real-time tarieven (Verhuursoftware)

Tip 3 : Beschikbaarheid moet altijd up to date zijn!

Hoe vaak we dit punt zullen herhalen? Tot dat iedere individuele eigenaar een uitstekende bijgewerkte kalender in zijn online-advertentie of website heeft! Verouderde kalenders zijn de reden dat veel vakantiegangers afzien van de boeking van een vakantiewoning.

 • Maak gebruik van een real-time kalender. Het handmatig bijwerken van beschikbaarheid  is vaak een tijdrovende klus en zeer foutgevoelig. Zeker als u gebruikt maakt van meerdere advertentiekanalen
 • Benut de iCal-import om uw beschikbaarheid automatisch te synchroniseren. De meeste portals maken tegenwoordig gebruik van iCal ondersteuning : Homeaway, Airbnb, TripAdvisor, Traumferienwohnungen, Wimdu, etc.

Tip 4 : Verstuur uw gasten altijd een bevestiging

Een boekingsbevestiging (factuur), huurvoorwaarden, routebeschrijving en vergeet zeker niet om de aan- of restbetaling te bevestigen!

Als u uw gasten schriftelijk het boekingsproces van begin tot einde uitlegt, maakt u uw verwachtingen duidelijk. Heldere en snelle communicatie van uw zijde wordt hoog gewaardeerd.

 • Een professionele huurnota zorgt voor meer vertrouwen!
 • Specificeer de huursom en toeslagen en benoem de data van betalen
 • Het meesturen van huurvoorwaarden (incl. spelregels bij annulering)  voorkomt achteraf een hoop narigheid. Verstuur deze altijd in PDF
 • Verstuur 1 week voor aankomst een routebeschrijving of “Welkom” mail. In de “Welkom” mail kunt u de belangrijkste zaken nog even aankaarten, maar ook tips geven over bezienswaardigheden of leuke activiteiten in de omgeving
 • Nodig na vertrek uw gasten uit voor een review of online enquête
 • Beloon de gasten met een kortingscoupon voor hun volgende verblijf. Deze kan ook worden gebruikt door familie e/o vrienden. Een coupon zorgt voor meer vaste gasten!

Tip 5 : Zorg voor een duidelijk betalingsbeleid

Voor vakantieverhuur is het gebruikelijk om te werken met een aan- en restbetaling of een eenmalige betaling bij last-minute boekingen.

 • Zorg dat de termijn van aanbetaling niet te lang is. Gebruikelijk is max. 7 dagen. Gasten willen op hun gemak de huurnota en huurvoorwaarden lezen voordat ze overgaan tot betaling
 • Het percentage van aanbetaling is in de meeste gevallen 40% (binnen 7 dagen) en 60% te voldoen 42 dagen voor aankomst (6 weken)

Tip 6 : Faciliteiten die bijdragen tot optimaal woonplezier

Rust uw vakantiewoning(en) uit met zaken die zorgen voor optimaal woonplezier. Er zijn vakantiewoningen in alle soorten en maten en u moet overwegen, welke kenmerken voor die regio waarin u verhuurt belangrijk zijn. Zo zijn bijvoorbeeld in een regio waar hoofdzakelijk volwassenen vakantie houden niet per se stapelbedden of babybedjes nodig. Maar als u bijvoorbeeld in Disney zonder deze details verhuurt, kunt u uw huursucces zelfs ruïneren.

 • Zorg voor Wifi-internet (gratis) in uw accommodatie
 • Vraag geen extra geld voor een kinderbedje, kinderstoel of andere standaard voorzieningen. Het is beter om dit in de huursom te verdisconteren
 • Een “Welkom” pakket bij aankomst levert uitstekende recensies op! Voor een minimaal bedrag (eigen investering) maakt u gasten heel gelukkig. Denk bijvoorbeeld aan: wc-rollen, afwasmiddel, vaatwastabletten, vuilniszak, koffie/thee of een kleine versnapering

Tip 7 : Promotie van uw vakantiewoning(en)

Zorg bij de promotie van uw woning(en) voor een eerlijk en waarheidsgetrouw beeld en verfraai uw advertentie niet kunstmatig. Een groot deel van de ervaringen van een vakantie in een vakantiewoning is subjectief. Wat voor iemand een groot aangelegde bergchalet is, kan voor de ander een gezellige houten hut zijn, houdt u daarom aan de feiten.

 • Investeer in professionele hoge resolutie foto’s. Gasten zijn visueel ingesteld. Als de foto’s van uw vakantiehuis kwalitatief slecht zijn bent u de gast kwijt. Foto’s zijn voor 70% bepalend of iemand wel of niet bij u boekt!
 • Video (Drone) en YouTube zijn een welkome aanvulling om nog meer uit uw verhuur te halen

Tip 8 : Maak gebruik van externe portals

Als u net start met de verhuur van uw vakantiewoning(en) kunt u het beste gebruik maken van externe partijen zoals een Booking.com, Airbnb, Homeaway, etc. Uw eigen website heeft namelijk tijd nodig om gevonden te worden!

 • Gebruik een touroperator of portals alleen voor de seizoenen die u zelf moeilijk kunt vullen (bijvoorbeeld voor- en naseizoen)

Tip 9 : Maak altijd gebruik van annuleringsvoorwaarden

Het komt helaas vaak genoeg voor dat een reservering zonder geldige opgave wordt geannuleerd.

 • Gebruik annuleringsvoorwaarden
 • Adviseer uw gasten altijd om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Schade aan uw accommodatie valt niet standaard onder de aansprakelijkheidsverzekering van uw gasten!

Tip 10 : Probeer de borg op tijd terug te betalen!

Nadat uw huurders zijn vertrokken, laat dan de woning meteen door uw beheerder / huishoudster schoonmaken en op eventuele schade controleren.

Als er geen zichtbare schade is, betaalt u de borg zo snel mogelijk terug, om te laten zien dat u uw gasten en hun zorgvuldige behandeling van uw eigendom zeer weet te waarderen. (In sommige landen is dit niet alleen een optie – er is een wet, waarbij u de borg binnen een bepaald aantal dagen moet terugbetalen.) De vakantiegangers, die zorgvuldig zijn omgegaan met uw woning, moet u met het grootste respect behandelen – bovendien kunt u met uw oog voor detail en de snelle service meer toekomstige boekingen garanderen. Een borgsom afwikkelen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Lees meer

Een gedachte over “Tien tips voor succesvol verhuur!

 1. Pingback: Recreatie Software Vakantiehuizen(Tips) Voor meer vaste gasten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s