JOINN! – Voor Short- en Long Stay

Leave a comment Standaard
JOINN! - Hotspot voor Lounge, Work en Short Stay

Wat doe je als je zelf een jonge projectontwikkelaar bent, je broer architect is en je de kans krijgt om een groot oud postkantoor te kopen midden in het centrum van Houten? Met deze ingrediënten en een flinke dosis creativiteit gingen Luc de Wit en zijn broer Wout het avontuur aan.

Concept

Eerst moest er een concept bedacht worden. Wat ga je doen met zo’n groot en oud pand.Uiteindelijk zijn er vijf concepten uitgewerkt en werden de beste punten uit alle concepten samengevoegd tot het ultieme concept dat het oude postkantoor nieuw leven in moest blazen:

JOINN! Een werk, vergader, slaap en eetgelegenheid naast het NS station in Houten. Bij deze ‘herberg 2.0’ is het mogelijk een flexwerkplek te boeken, te vergaderen, te eten, koffie te drinken en te verblijven. Dat kan gewoon een weekendje, maar ook een maand of langer.

JOINN! - Hotspot voor Lounge, Work en Short Stay

JOINN! – Hotspot voor Lounge, Work en Short Stay

Superspannend

Hoe krijg je zo’n concept van de grond? Luc de Wit legt uit: ”Op het moment dat we eindelijk wisten wat we wilden met de enorme ruimte die we tot onze beschikking hadden, kwam de volgende uitdaging. De financiering van de plannen. We waren startend, hadden het economisch tij niet mee en banken waren niet bereid om te investeren in onze ideeën. Uiteindelijk hebben we met een vorm van crowdfunding de financiering van de plannen rond gekregen. Superspannend.

Na drie jaar van voorbereiding, hebben we uiteindelijk de totale make­over van het pand binnen 7 maanden kunnen realiseren. Van binnen is het pand volledig gestript en weer helemaal opnieuw vormgegeven. Met alle respect voor de voormalig architect, maar erg mooi was het niet. We hebben er een flinke dosis creativiteit in moeten stoppen om het te maken zoals het nu is”.

Van startend projectontwikkelaar naar mede­-eigenaar

“Bij onze andere projecten is het vaak na de oplevering klaar. Aangezien er geen exploitant vindbaar was voor het concept, hebben we een ondernemingsplan uitgedacht om de exploitatie van JOINN! zelf te gaan runnen. Een heel nieuw avontuur waarin we iedere dag weer leren.

Nu we een halfjaar open zijn, kan ik wel stellen dat alles na een hectische periode op zijn plek lijkt te vallen. De positieve reacties die we na al het harde werk krijgen, is voor ons een bevestiging dat we met iets zinvols zijn bezig geweest. Ook dit project is een kwestie geweest van ‘bloed, zweet en tranen’ waarin we een aantal keren flink onderuit zijn gegaan. Uiteindelijk draait het om het resultaat en samen met het kersverse team hebben we een vernieuwend concept neergezet dat aanslaat. Afgelopen week tikten we voor het eerst de 100% bezetting aan in onze 25 City Lofts, hoe gaaf is dat!”

Long Stay hotel

“Normaal gesproken blijf je hooguit een paar dagen in een hotel. Onze City Lofts zijn ruimer van opzet, hebben een eigen keuken en balkon en zijn huiselijk ingericht. Hierdoor is het ook mogelijk om voor langere tijd te verblijven in onze City Lofts. Ideaal voor bijvoorbeeld buitenlandse werknemers die voor een halfjaar in Nederland komen werken. Voor hen zijn we een ideale uitvalsbasis, net als voor mensen die bijvoorbeeld tussen twee woningen in zitten. Tijdelijke woonruimte ligt in de omgeving van Utrecht nu eenmaal niet voor het oprapen. Daar profiteren wij van.”

JOINN! - Tijdelijke woonruimte met het gevoel van thuis!

JOINN! – Tijdelijke woonruimte met het gevoel van thuis!

Software leverancier

Een flinke hobbel in het voortraject was het vinden van de juiste software leverancier om al onze boekingen te beheren. We dachten een goede leverancier te hebben gevonden, maar bij de opening van JOINN! bleek het systeem iedere keer vast te lopen en konden we niet de service verlenen die we voor ogen hadden. Vier weken na opening hebben we zelf de stekker uit het ICT-systeem getrokken en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier. Via een tip uit ons netwerk zijn we bij Reflex Booking terecht gekomen.”

Sceptisch

“Je kunt je voorstellen dat we na zo’n mislukt traject met de vorige software leverancier niet snel weer het vertrouwen in een alternatief pakket hadden. De vriendelijkheid, professionaliteit en betrokkenheid van de medewerkers van Reflex Booking gaven ons een goed gevoel. Na een relatief korte implementatieperiode draait alles nu goed en hebben we op elk moment van de dag inzicht in de beschikbaarheid van onze Lofts, wordt de facturatie geregeld en beschikken we over een stabiel systeem. Natuurlijk blijven we wensen houden om zaken slimmer en handiger te doen. Ook daarover kunnen we met Reflex Booking in gesprek. Hopelijk komen er steeds nieuwe functionaliteiten in het systeem, zodat we nog minder hoeven om te kijken naar de administratieve handelingen die komen kijken bij het runnen van een totaal concept zoals JOINN!”

Bekijk onze website: Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s