Booking.com kans of bedreiging?

Comments 3 Standaard
Statistieken

Vorige week verscheen een artikel in de krant over de kansen en bedreigingen van “Booking.com”. Daarin stonden enkele actuele én duizelingwekkende cijfers van wat de journalist de “alomtegenwoordige boekingsreus” noemt.

De site telt ruim 500.000 accomodaties in 205 landen. Dagelijks worden er 625.000 boekingen gemaakt wat in 2012 (recentere cijfers zijn er niet) resulteerde in een omzet van 2,28 miljard euro en ruim 900 miljoen euro winst dat jaar. Booking stelt 8.000 mensen tewerk met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar in 135 kantoren in 59 landen.

Feiten die er niet om liegen!

Wij hebben een paar reacties van onze klanten op een rij gezet:

Voordelen:

– Meer omzet
– Betere bezettingsgraad
– Tevreden huiseigenaren
– Behoud van huiseigenaren, daar ze anders zelf de verhuur gaan organiseren via Booking.com

Nadelen:

– Hoge provisie (blijft te weinig over voor de verhuurorganisatie)
– Vaak boekingen voor een paar nachten
– Te bewerkelijk in administratie & afwikkeling

Veel van onze klanten hebben zich juist aangesloten bij Booking.com (Villas.com) om de gaten in hun beschikbaarheidskalender op te vullen  en/of beter te kunnen concurreren met andere verhuurorganisaties.

Wij zijn nieuwsgierig naar uw ervaringen?

3 gedachtes over “Booking.com kans of bedreiging?

  1. voor ons is het een hoop ellende, niet zoveel boekingen, vaak annulaties na 1 dag of 2, we hebben geen cc systeem, dus geen enkele zekerheid van betaling en komst, uit venezuela zijn 9/10 credit cards niet voldoende of helemaal niet gedekt, daarom gaat de boeking niet door, geen enkele bescherming voor de verhuurder, huurder blijkt alle wapens in handen te hebben, en er wordt niets aan gedaan om dit te veranderen….na 14 maanden zijn wij eruit gestapt..ook te omslagtig…..ivm boekingskalender (geen ruimte voor de minste fout van de eigenaar)…sommige zijn er tevreden mee, wij niet…..

    Like

  2. Booking.com is een drama. Een zeer onbeschofte klantenservice die schijnen te vergeten aan wie zij hun commissie te danken hebben. Ben nu al maanden bezig om een commissierekening te cancellen die zij ten onrechte hebben gestuurd. Moe word je van die club

    Like

  3. Waarom boeken via booking.com ??? De prijzen zijn in alle accomodaties die met booking werken, met 20% of meer gestegen. Normaal want de commissie is zo hoog. Bovendien een rompslomp met hun administratie. En de reviews zijn weinig waard. Vooral omdat de meeste gasten 1 of 2 dagverblijf boeken en die geven meestal een score 10 omdat ze niet op tijd de nadelen door hebben 🙂 Diegene die een weekverblijf boeken geven over het algemeen lage scores, als ze nog de moeite doen om te reageren. En als het echt een slechte kritiek is, dan grijpt booking.com in om die kritiek eruit te halen want ze willen de verhuurder niet verliezen…. 1 raad : boek rechtstreeks met de eigenaar, bel of schrijf verschillende keren want een verhuurder is het eerste contact superlief maar na enkele contacten heb je snel door of je welkom bent of niet 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s