Blind vertrouwen in reviews

Leave a comment Standaard
Dashboard om al uw verhuur reviews te monitoren

Nederlanders hebben blind vertrouwen in vakantiebeoordelingen. Ruim 82 procent gaat ervan uit dat online reviews eerlijk zijn.

 

Dat blijkt uit een onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

Slechts 4 procent denkt dat sommige reviews niet door echte klanten of vakantiegangers geschreven zijn.

Eén op de 10 ondervraagden vreest dat negatieve beoordelingen worden achtergehouden. Ruim 90 procent van de Nederlandse vakantiegangers checkt voor het boeken eerst de beoordelingen van een accommodatie. Voor 1 op de 3 zijn online reviews zelfs zeer bepalend bij het maken van een keuze.Niet lager dan een 7

Bijna 60 procent laat een accommodatie die lager dan een 7 scoort links liggen. Ruim 20 procent stelt minimaal een 8 als eis. Bij een goedkope vakantie is een hoog beoordelingscijfer minder belangrijk: mensen stellen hun verwachtingen naar beneden bij.

Het merendeel van de ondervraagden (92 procent) hecht veel waarde aan de toelichtingen bij de reviews. Ze bekijken deze verhalen liever niet op de site van de accommodatie zelf, maar surfen naar Zoover.nl, Vakantiewijzer of TripAdvisor. Voor vakantieparken raadpleegt meer dan de helft Bungalowparkoverzicht.nl. Hoeveel reviews een accommodatie telt, is voor 49 procent belangrijk. Men kijkt liever naar het gemiddelde cijfer.

Bron: Reiswijzer 25 juni 2014 – Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s